Street League Etten-Leur

Geplaatst op donderdag 11 april 2019

Hoi allemaal!

De Street League in Etten-Leur, een voetbal toernooi dat na 2 maanden wordt afgesloten met een knallende finale! Ik en mijn collega Abe zijn door Surplus Etten-Leur uitgenodigd hier aan deel te nemen.

Ik zelf kijk er toch al stiekem wel een paar weken naar uit! En gister was de eerste dag en we hebben een super toffe eerste poule gehad. De deelnemers waren enthousiast en het weer was prachtig. Er zaten mega spannende wedstrijden tussen en mega goede voetballers.

En dan denk je natuurlijk, het team met de beste voetballers wint. Maar dat is dus niet het geval. Je punten kunt krijgen voor fairplay, dat moedigt toch aan om je goed te gedragen tijdens een potje voetbal en dat vind ik zelf mega tof. Daarnaast kan je ook punten verdienen met het doen van maatschappelijke opdrachten. Hiermee verbind je de competitie aan de wijk en moedig je aan iets te doen voor een ander! Super slim toch?

Toen ik Belaid, de sportcoach van Etten-Leur actief en Surplus Jeugdwerk vroeg wat hij wist over fairplay, vertelde hij me het volgende; ‘Fairplay houdt in dat je sportief speelt, en dat je normaal met elkaar omgaat. Je loopt niet te schelden en je loopt niet te klieren.’ Hij vind dat fairplay belangrijker dan winnen, dat is dan ook de reden dat je in de Street League ook punten kunt verdienen met de manier waarop je speelt.

 

Het was minstens zo leuk als dat ik had gedacht en had gehoopt en ik heb nu al zin in de volgende wedstrijd! Iedereen is welkom om te komen kijken en de teams aan te moedigen, of een praatje te komen maken met mij en Abe bij de groene kooi in Etten-Leur

https://www.slel.nl/

 

Groetjes!!!

Esmee

Terug naar overzicht

Street League Etten-Leur