Deze week in het zonnetje: De JMZ

Geplaatst op dinsdag 02 juni 2020

De eerste week van juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger (1 t/m 7 juni 2020). Graag willen we je aandacht vragen voor al die jongeren die opgroeien met een zieke ouder, broer, zus of ander gezinslid. Vanwege het Corona-virus is het deze week niet mogelijk om activiteiten te organiseren. Om de week toch niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, vinden er door heel het land online activiteiten plaats. Het doel is om jonge mantelzorgers te stimuleren om over hun zorgen te praten en gebruik te laten maken van hulp.

 oals je weet groeit één op de vier tot vijf scholieren op met een langdurig ziek of beperkt gezinslid. Door alle maatregelen tegen het Corona-virus zijn de scholen (deels) gesloten, zijn bijbaantjes gestopt en sportverenigingen dicht. Jonge mantelzorgers zitten daardoor 24 uur per dag thuis. Het (deels) wegvallen van zorgondersteuning heeft grote impact op jongeren die opgroeien met een zieke in hun naaste omgeving. Daarbovenop verliezen zij de dagelijkse afleiding van school, sport en het optrekken met vrienden.

StiB en Jongerenwerk Breda hebben hun krachten gebundeld om tijdens deze week online aandacht te besteden aan jonge mantelzorgers. Via verschillende kanalen zullen wij dagelijks berichten plaatsen. Juist nu is het éxtra belangrijk om deze jongeren in het zonnetje te zetten. Wil je meehelpen om aandacht te vragen voor en te geven aan jonge mantelzorgers? Like en deel dan onze berichten op Facebook en Instagram.

In de week van 5 t/m 11 oktober 2020 is het voornemen nogmaals aandacht te vragen voor jonge mantelzorgers in de Week van de Jonge Mantelzorger deel 2. Hopelijk dan wel met activiteiten.

Terug naar overzicht

Deze week in het zonnetje: De JMZ